TELEMAX na Global Business Executive Retreat

TELEMAX na Global Business Executive Retreat

Poslovniskup pod nazivom “Global Business Executive Retreat 2021” je održan od 1. do 4. Jula 2021. godine na Jahorini.
Kompanija Telemax i naš brend pametnog urbanog mobilijara City Gecko su učestvovali na skupu, zajedno sa još stotinu učesnika iz poslovnog svijeta iz preko 20 različitih zemalja.
Skup je održan u organizaciji Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) i Vijeća stranih investitora (FIC), a pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Imajući u vidu činjenicu da novo vrijeme zahtjeva nove pristupe poslovanju, ali također nudi i nove mogućnosti, stoga „Global Business Executive Retreat 2021“ predstavlja jedinstven događaj čiji je cilj okupljanje predstavnika iz privatnog i javnog sektora i poslovnih ljudi iz regiona i svijeta, ali i promocija domaćih kompanija na drugim tržištima, te uspostavljanje novih i jačanje postojećih trgovinskih veza.
Tokom ova tri dana, više od trideset panelista i glavnih govornika su kroz zanimljive diskusije obradili temu slobodne zone, inovacije, preduzetništva i digitalizacije.

Drugog dana konferencije održane su panel diskusije posvećene visokim tehnologijama i inovacijama koje su u službi razvoja i unapređenja preduzetništva.
Na ovom panelu je učestvovao i ko-osnivač brenda City Gecko, Nikola Maksimčuk, koji je predstavio pametne klupe. Potreba za većom globalnom povezanošću i integracijom digitalne tehnologije je neophodna više nego ikad ranije zbog suočavanja sa izazovima rasta i konkurentnosti bilo koje kompanije širom svijeta. Panel je diskutovao o integraciji novih tehnologija u poslovne modele s ciljem otvaranja novih tržišta.

Osim izuzetno zanimljivog oficijelnog programa, međunarodni i domaći gosti konferencije imali su priliku tokom tri dana boravka u Bosni i Hercegovini kroz B2B sastanke i povezivanje uživati i u zabavnim sadržajima, poput turističkog obilaska grada Sarajeva, zatim obilaska kompleksa Bosanska piramida sunca, te upoznati se sa ljepotama i turističkim potencijalima olimpijske planine Jahorina.

Global Business Executive Retreat 2021 je ispunio sva očekivanja organizatora i učesnika i stvorio odličnu platformu za razmjenu iskustava i najboljih poslovnih praksi, ali i za umrežavanje i započinjanje saradnje renomiranih stručnjaka i eminentnih imena sa globalne ekonomske i političke scene.
Nama u kompaniji Telemax, je bilo veliko zadovoljstvo učestvoati na ovom skupi, te se još jednom zahvaljujemo organizatorima na pozivu i gostoprimstvu.