Proširenje ponude Telemaxa – projektovanje i instalacija solarnih elektrana

Proširenje ponude Telemaxa – projektovanje i instalacija solarnih elektrana

Nakon usvajanja novog zakona o Obnovljivim izvorima stvorio se potencijal za kompanije koje posjeduju višegodišnje iskustvo i stručni kadar za obavljanje ovih djelatnosti. Kao jedan od lidera na tržištu elektroinstalacija, potpisali smo sporazum sa renomiranim proizvođačem solarnih panela i prateće opreme BISOL Group. Sporazumom je potvrđen zajednički nastup na tržištu instalacija solarnih elektrana u Republici Srpskoj.   

Od osnivanja težimo ka prihvatanju, implementaciji i korištenju novih tehnologija i to je razlog proširenja ponude naših usluga. Tradicionalno smo odabrali kvalitetnog i pouzdanog partnera, a u ovoj grani poslovanja to je definitivno BISOL Group d.o.o. koji skoro osamnaest godina proizvodi solarne panele vrhunskih performansi i kvaliteta. O svemu govore brojne reference na domaćem i inostranom tržištu.

Nacrtom Zakona, koji je usvojen na Narodnoj skupštini Republike Srpske, definisani su prava, obaveze i uslovi pod kojima krajnji kupac električne energije postaje „prosumer“, odnosno kupac i proizvođač električne energije. Pored toga se navodi da kupac ima pravo da izgradi i priključi elektranu koja koristi obnovljive izvore energije na unutrašnje električne instalacije svog objekta za potrebe sopstvene potrošnje, s tim da instalisana snaga elektrane ne može biti veća od odobrene priključne snage objekta.

Na ovaj način se ostvaruju uštede na potrošnji električne energije, smanjuje ekološki otisak i uticaj na životnu sredinu korištenjem obnovljivih izvora energije. Drugim riječima, ukoliko se za mjesec dana potroši više električne energije nego što je proizvedeno, odnosno ako sa elektro mreže “povuče” više nego što je isporučeno, na sljedećem računu se plaća razlika. Ukoliko je situacija obrnuta, odnosno ukoliko je kupac-proizvođač predao više električne energije u mrežu nego što je preuzeo, razlika se prenosi u naredni obračunski period.

Finansiranje ovakvih projekata je olakšano različitim fondovima ali i paketima koje plasiraju domaće banke. Telemax projekte energetske efikasnosti – instalacije solarnih elektrana, planira realizovati zajedno sa ProCredit bankom koja predstavlja drugog strateškog partnera na ovom polju.

Odluka za proširenje ponude naših usluga je donesena i zbog učestalih upita za projektovanje i instalaciju solarnih elektrana. Čvrsto vjerujemo da su ove tehnologije budućnost i zbog toga već neko vrijeme ulažemo i radimo na  razvoju i usavršavanju naših zaposlenih kako bi spremno i efikasno odgovorili upitima sa tržišta.

Telemax je prije tri godine kreirao brend pametnog urbanog mobilijara City Gecko koji u svom portofoliju sadrži solarne klupe i solarna autobuska stajališta. Do sada je instalirano više do trideset Modula pametnih klupa u šest različitih zemalja, a trenutno se pregovara za novih pet tržišta.

Svoje upite i dodatne informacije o uslugama možete dobiti putem emaila office@telemax.ba ili broja telefona 051/222-550,