Kompanija “Telemax” na VI konferenciji i III sajmu preduzetništva žena u Republici Srpskoj – “Održivost kao imperativ”

Kompanija “Telemax” na VI konferenciji i III sajmu preduzetništva žena u Republici Srpskoj – “Održivost kao imperativ”

Veliko nam je zadovoljstvo što je kompanija “Telemax” bila dio još jedne, VI Konferencije i III Sajma preduzetništva žena u Republici Srpskoj – “Održivost kao imperativ” čiji je  organizator i domaćin bila Privredna komora Republike Srpske.

Među mnogobrojnim učesnicima, konferenciji i Sajmu je prisustvovala i direktor “Telemax”-a, gospođa Arijana Maksimčuk.

Uvijek je zadovoljstvo biti dio pozitivne i dobre poslovne priče, koja prepoznaje i apostrofira ulogu žene u raznim granama privrede.

Kompanija “Telemax” je jedan od najboljih primjera uspješnog privrednog subjekta koji pod rukovostvom žene, gospođe Arijane Maksimčuk, već godinama predstavlja putokaz drugim privrednicima, a posebno ženama u biznisu.

Osnovni cilj Konferencije bio je, pored promocije preduzetništva žena i razmjene iskustava privrednica iz zemlje i regiona, govoriti o održivosti poslovanja i svim izazovima koje nosi vrijeme pred nama i novi propisi Evropske unije koje moraju ispuniti svi poslovni subjekti koji su dio međunarodnog lanca snabdijevanja.

Svoje proizvode i usluge predstavila su 23 privredna društva iz različitih sektora privrede kao što je prehrambena industrija, proizvodnja vina i alkoholnih pića, proizvodnja sokova, proizvodnja ambalaže i ambalažnih proizvoda, teksilna industrija, industrija namještaja, turističke usluge i usluge uređenja prostora i dekoracija, kozmetički proizvodi, grafička industrija, kao i napredni proizvodi kakva je „pametna“ klupa na solarni pogon.

Poseban štand imao je Institut za intelektualno vlasništvo BiH koji je predstavio svoju novu uslugu – IP preddijagnostika, namijenjenu privrednim društvima, a koja podrazumijeva besplatnu procjenu stanja i kreiranje preporuka za zaštitu intelektualnog vlasništva u preduzećima.

Prisutnima su se obratili predsjednik Privredne komore Republike Srpske, Pero Ćorić, politička savjetnica u Delegaciji EU u BiH, Biljana Barović i ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Denis Šulić, koji su otvorili Konferenciju i Sajam.

Preduzetništvo žena veoma je bitno za ekonomski razvoj Srpske, s obzirom na to da privrednice stvaraju nove poslove za sebe, ali i za druge, učestvuju u rješavanju mnogih privrednih problema, kao i u iskorištavanju preduzetničkih mogućnosti.

Nakon otvaranja događaja, održan je panel na temu „Održivi lanci snabdijevanja“, kojim je moderirala generalna skeretarka PKRS, Dragana Kokot. Učesnice jako zanimljivog panela bile su Sanja Miovčić, izvršna direktorica Vijeća stranih investitora BiH, Azra Atagić-Ćatović, generalna direktorica poslovnog portala Akta.ba, Arijana Kovačević, direktorica „Tehno inde“ d.o.o. Banja Luka, Snežana Mrđa Badža, direktorica „Urbis centar“ d.o.o. Banja Luka, Tamara Simić, direktorica Sektora finansija, „ELAS Metalexpert Export‐Import“ d.o.o. Banja Luka i Željka Vidović, projekt menadžerica, UNDP BiH.

Učesnici Konferencije čuli su i pojedinačna predstavljanja privrednica i njihova poslovna iskustava, i to poslovne priče Sandre Đukanović, „Vendom“ d.o.o. Laktaši, Radmile Vujović, „Centrošped“ d.o.o. Trebinje, Milane Ninković, „EFT RiTE Stanari“ d.o.o. Stanari i Jasne Jović, „Gloria line“ d.o.o. Banja Luka, te predavanja na temu „

U okviru Konferencije i programa Evropske mreže preduzetništva organizovani su bilateralni razgovori registrovanih učesnika.

Bila je ovo sjajna prilika da se međusobno poslovno poveže više od 120 preduzeća i stručnih učesnika iz EU i Jugoistočne Evrope, da razmijene ideje i saznaju najnovije trendove iz drvne industrije i pratećih sektora.